JUNI -97
Dessa nyhetssidor är från MacLabbet, Rudbecksskolan. Här visar vi nyheter som vi tycker är intressanta, nödvändiga, kul, eller för att sammanfatta : värda att läsa. Är det något du vill tipsa oss om? Skicka ett e-post till MacLabbets nyhetsredaktörer - kalJ [kalJ@plea.se] och MatsB [mats.blomgren@bf.orebro.se]

Länkar till äldre nyheter hittar du längst ner på sidan!97-06-27 -EXTRA- Mystisk försäljning av Apple-aktier!
1,5 miljoner Apple-aktier har lämnats ut till försäljning i USA.
Ingen vet vem det är som säljer men det finns misstankar om vad som är på gång. MacLabbet, som ju har en fot både här och där ska ge er ett äkta konspiratoriskt rykte som går i Mac-kretsar nu:
Steve Jobs, Apples grundare, startade ju ett nytt företag, NeXT, vilket i sin tur köptes upp av Apple för en tid sedan. I veckan rapporterades det att Jobs registrerat sin 1,5 miljoner Apple-aktier för försäljning. Dessa fick han när han sålde NeXT till Apple, (samt en hög post i Apple).

Byer?
Säljaren?

Nu tänker man sig att scenariot är så här:
Steve Jobs har en polare, (storfräsare) som hetter Larry Ellison som tidigare skrytit om att han minsann ska köpa upp hela Apple och tillsätta Steve Jobs som vd. Om det nu är Steve som sålt sina aktier, sjunker börskursen på Apple-aktier, vilket gör det lättare att ta över aktiemajoriteten för Larry Ellison. Larry blir ny ägare till Apple och tillsätter Steve på chefsstolen.
Spännande som en tvålopera, eller hur?
Läs mer här: Apple Recon
Mats B

97-06-25 Jacques Cousteau är död!
Den franske forskaren och undervattensupptäckaren Jacques Cousteau har gått ur tiden 87 år gammal.
Det var tack vare honom dykning och sportdykning blev en möjlighet i och med att han hittade på detta med gastuber på ryggen på dykarna. Tidigare hade man andats under vattnet med hjälp av slangar eller dykarklockor.
Genom otaliga TV-serier har väl de flesta av MacLabbets besökare sett hans undervattensprogram.
Mats B

97-06-23 Tjäna 100 000 kr, (andra chansen)!
Nu är det dags igen. Tjäna 100 000 kronor på att knäcka en Macserver. Det är Infinit som för andra gången låter oss andra försöka. Det gäller att ta sig in på förstasidan och ändra den.
Förra gången lyckades ingen, (ni har en länk så ni kan läsa om den gången från MacLabbets förstasida).
Så sätt igång och testa.
Adressen är:http://www.infinit.se
Mats B

97-06-23 Offertförfrågningar lämnade!
Idag knåpade MacLabbets webmästare ihop de sista raderna för att kunna lämna iväg offertförfråningarna till nyförväven. Ett nytt rum, bihanget kommer att bli fyllt med Maccar och lite annat smått och gott.
På torsdag öppnas de tre kuverten med offerterna och Rektor Annika och Webmästaren tar beslut om vilket företag som får ordern.
Det stora tryck som varit på MacLabbet under året och ökat elevantal på Medieprogrammet, samt det faktum att Mac-användningen spritt sig även till andra, mer teoretiska ämnen, har bidragit till att behovet ökat.
Mer Maccar åt folket!!!
Mats B

97-06-23 Studentdata säljer mer Maccar!
Studentdata, som hitills levererat alla Maccar till MacLabbet berättar att de aldrig sålt så många Macintosh-datorer som nu.
De nya Maccarna är populära på grund av sin prestanda och sin användarvänliga framtoning. Man tror också att det nya systemet, och än mer, det som kommer i sommar/höst 8.0, blir det som får fart på Macintosh igen.
I MacLabbet hoppas vi att det blir en pånyttfödelse för Apple, likt den 1984. (Mums som multitasking, att kunna göra olika grejer samtidigt med datorn utan krångel).
Mats B

97-06-23 Ingen e-post under Midsommar!
De som försökt sända eller skicka e-post under midsommarhelgen har blivit grymt besvikna. Servern som har hand om Örebros e-postadresser, (bf.orebro.se), har legat nere för räkning.
Tack och lov har vi i MacLabbet programmet MacJordoMo att lita på. Det är ett gratis e-postserverprogram som fungerar hur fint som helst, bara vår Internetkoppling fungerar.
Nyhetsredaktören, (den äldre), kommer att lägga över all sin e-posthantering på MacLabbets egen server HAL 9000 i fortsättningen. E-post utan tillförlitlighet, med semester och kvällsstängt är ungefär lika intressant som flaskpost.
Mats B

97-06-18 Avbrott i kommunikationen idag!
Det var ett tag sedan, men idag var det dags igen. Vi kan bara röra oss inom Örebro kommun, och de är de enda som kan se oss.
Felet är anmält kl. 12.30. Läser ni det här så ä det åtgärdat, om ni är utanför kommun-nätet förstås!
Mats B

97-06-11 Bilderna från studenten -97 utlagda!
Det tog en vecka, det är inte ens snyggt alla gånger, men här är årets studenter genom MacLabbets ögon. Klicka er dit och njut, kanske minnas en stund, eller var bara nyfiken. Allt i levande svart-vitt. Nära 200 bilder. TA MIG DIT!
Mats B

97-06-11 Nyhetsservicen nu sporadisk!
Eftersom vi har lite annat att pyssla med så här i examenstider, har det varit lite lugnt på nyhetsfronten. Men ge inte upp. Ibland kommer det att dyka upp en och annan nyhet här över sommaren. Vi sätter sedan igång med full kraft innan skolan startar igen i augusti.
Mats B

97-06-03 Bob Dylan utskriven!
Legenden, musikern och folkbildaren Bob Dylan, 60-70-80-90-talets främste inspiratör inom rockmusiken, skrevs ut från sjukhuset igår måndag efter hjärtbesvär som orsakats av en bakterie. Dylan blev sjuk på sin 56:e födelsedag i förra veckan.
Han har många nya låtar att skriva, så den unga generationen musiker kan förtsätta att inspireras och lära sig
Mats B

97-06-02 Ny högskoleutbildning!
Stockholmsföretaget MacMeckarna anordnar från och med i år en två-årig högskoleutbildning som ska leda till att man blir projektledare inom informations- eller mediabranschen.
Alla elever får en egen PowerBook vid kursstart. Då utbildningen sker i samarbete med näringslivet kan man tänka sig att utbildningen blir extra attraktiv och leder till jobb.
Läs mer på deras sida här!
Källa: Macworld och Internet.
Mats B


9604 | 9605 | 9606 | 9607 | 9608 | 9609 | 9610 | 9611 | 9612 | 9701 | 9702 | 9703 | 9704 | 9705 | 9706

MacLabbet 3.0