Dessa nyhetssidor är från MacLabbet Rudbecksskolan. Här visar vi nyheter som vi tycket är intressanta, nödvändiga, kul, eller för att sammanfatta : värda att läsa. Är det nårgot du vill tipsa oss om? Skicka ett e-post till MacLabbets nyhetsredaktörer - kalJ [kalJ@gim.net] och MatsB [mats.blomgren@bf.orebro.se]
Om du vill komma till en annan månads nyheter så använder du rullgardinslisten i övre högre hörnet.


96-06-28 Nu kan ni själva titta in i nya MacLabbet
Äntligen kan ni se vad som händer, när vi bär och grejar och får till det hela. (Vi har ju sommaren på oss). Det klart, ibland händer det inte så mycket, men vi ska försöka komma ihåg att kameran finns där så vi kan ge lite nya vinklar. Den uppdateras, tar en ny bild, varje minut, i färg. Klicka här så kommer ni dit.

96-06-28 Fem nya godbitar uppburna
Idag fick MacLabbet tillökning med fem nya 7600:or. Det kändes mycket lätt att bära, meddelas det från de som bar. Eftersom de är på 120 Mhz och har 604 processorer så kan man säga att de är "chock-snabba".
Så sakterliga blir nya MacLabbet komplett. Lite varje dag. Om någon dag har vi också kopplat upp Webkameran så att ni själva kan se allt växa fram med en bild var femte minut.

96-06-26 Nu bärs det...
Översystemoperatören för MacLabbet har börjat den mödosamma flytten till Nya MacLabbet. Förhoppningsvis får han upp all hårdvara under eftermiddagen och kan koppla upp sig mot Internet och nätverk. När så skett kommer detta att meddelas här.

96-06-25 Imorgon kommer nätverket igång
Under morgonens tidiga timmar kommer uppkoppling att ske så att det går att koppla upp sig på nätet i det nya stora MacLabbet.
MacLabbets personal förbereder sig för nyordningen, och håller som bäst på att konfigurera dessa websidor så de blir bättre (!)
I framtiden kommer ljud, quicktimefilmer, shockwave mm, att kunna avnjutas i en allt större omfattning från dessa sidor..

96-06-19 Dragningen av el klar
Nu har elektrikerna ordnat så att alla Maccar får ström i nya MacLabbet. Nästa steg är att få till nätverket så vi kan börja bära grejerna och koppla upp. Ulf Pott är kontaktad.

96-06-18 MacLabbet sänder Färgbild till Internet var 5:e minut!.
Från och med idag kan de som tittar på våra sidor se delar av MacLabbet i färg här . Just för tillfället ser man bara Översystemoperatören som sliter med det han inte hunnit med förut. Men han väntar också på att nya MacLabbet ska bli i ordning så att det ska gå att flytta dit. Har ni tur så kan ni få se själva uppbyggnaden via Web-kameran.

96-06-17 Nya datorer äntligen beställda
Beställningen på nya Maccar är nu ivägskickad. Det blev Studentdata som kammade hem ordern. Snart finns det alltså datorer som räcker till den halvklassundervisning vi bedriver. Med det nya MacLabbet, (elektrikerna drar ström som bäst), blir det hela finemang för både eleverna på Medieprogrammet och de övriga på skolan. Mer rapporter kommer...

96-06-16 Quicktime-filmer bland examensbilderna
MacLabbet kan nu erbjuda några Quicktime-filmer bland bilderna från skolavslutningen. De ska också kunna ses i PC-miljö. Har man Netscape och Moviestar-plug-in:en så körs det hela upp direkt i Netscape. Hur man får tag på detta? Tja, goa länkar finns här på MacLabbets sidor. Tips: Kolla in sidorna om QTVR och Quicktime, eller klicka här, så kan du hämta hem plug-in:en direkt.
Här kommer ni till examensbilderna.

96-06-16 Ny länksida
En mer strukturerad länksida har nu tillkommit på MacLabbets sidor. Det blir lättare att söka på sådant som vi tycker är relevant och viktigt, eller bara intressant och kul. Klicka er dit här.
(Vänstra sidan är ett index. Klicka på någon av rubrikerna där och innehållet kommer fram på den högra sidan.)

96-06-09 Här är alla examens- och studentbilder!!!
Närmare 100 st högkvalitativa (nåja) bilder från examen. Här finns ettor, tvåor och avgångsklasser. Lärare, rektorer, gymnasiechef. Ta chansen att se Rudbecksskolans elever i denna högtidsstund. Klicka bara här, så kommer ni till en sida med många möjligheter att välja bilder.

96-06-07 Rapporter från examen/avslutningen
Snart kan ni få bilder och rapporter från Rudbecksskolans avslutning här. .
Några bilder från årskurs 1 och deras avslutning, klicka här!
Pga den enormt stora mängden bilder som nu databearbetas (for your pleasure) orkar avdelningen inte få fram fler bilder idag (klockan är ju för sjutton 18.00 och det är fredag). Däremot har ni, om ni kopplar upp er under helgen, och hela sommaren, ett hundratal bilder från årskurs 1 och 2, till studentgänget som slutat 3:an att se fram emot.
På tal om det så kommer naturligtvis denna nyhetsredaktion att sända ut sitt äss, herr redaktör Rune Brixelius för att bevaka eventuella begivenheter och skandaler under kvällen. Kom ihåg: MacLabbets nyhetsredaktion sover aldrig!
Och, den som väntar på något gott...(innan skvallret kommer ut på denna sida) -HA EN TREVLIG KVÄLL STUDENTER!!!, och, ta det lugnt!

96-06-06 Översystemoperatören i glädjetårar
MacLabbets Översystemoperatör förärades idag en uppvaktning av Teknis Äpplen. De avgående Äpplena och tredje-plättarna överlämnade avskedsgåvor i form av tre stycken Original Elvis Ep-skivor (till bankfacket), ett stycke tidningsmagasin med de 69 vackraste svenskarna (trots ett ivrigt bläddrande kunde han inte finna sig själv) samt en CD med Elvis att avnjutas i MacLabbet.
Översystemoperatören hade svårt att få fram något ur den rörda strupen men kommenterade det hela genom att säga: "Tack, tack, snyft, tack", innan han, precis som en helt vanlig människa, skakade hand med alla.
Eftersom det är lite drag i Översystemoperatören skyndade han sig att bjuda på chockladpudding. Så kan det gå. Kolla chockladpartyt här!

96-06-04 Utställning och filmvisning av elevarbeten i Aulan
Idag visas alla filmer som producerats på Medieprogrammet under året i Aulan på Rudbecksskolan. Utställning av bilder som gjorts i Bild-ämnet presenteras också. Bland filmerna märks Plånboken av Ali Abdisalam, Josef Fares och Hans Perrona, Någon letar efter något av Mikael Arsovski, Jeanette Erlandsson, Göran Karlsson och Martin Åstrand, samt Mötet av Jonas Karlsson, Peter Larsson, Daniel Lekberg och Jonas Nilsson. Sammanlagt visas över 19 filmer. För er som inte kan bevittna begivenheterna själva kan ni följa minglandet här under dagen.

96-06-03 Det börjar bli tomt på elever...
Sista skolveckan och trängseln lyser med sin frånvaro. De flesta kurser har slutat för terminen. Men i MacLabbet råder full aktivitet under både gröna tider och lektioner. (Nu är det verkligen sommartorka på nyheter!)


9604 | 9605 | 9606 | 9607 | 9608 | 9609 | 9610 | 9611 | 9612 | 9701 | 9702 | 9703 | 9704 | 9705 | 9706

MacLabbet