Dessa nyhetssidor är från MacLabbet Rudbecksskolan. Här visar vi nyheter som vi tycket är intressanta, nödvändiga, kul, eller för att sammanfatta : värda att läsa. Är det nårgot du vill tipsa oss om? Skicka ett e-post till MacLabbets nyhetsredaktörer - kalJ [kalJ@gim.net] och MatsB [mats.blomgren@bf.orebro.se]
Om du vill komma till en annan månads nyheter så använder du rullgardinslisten i övre högre hörnet.


96-05-30 Medieelever aspiranter till IN STATU!
MacLabbet har lyckats få tag på den unikt hemliga bilden som två av MP2:orna skickat in som ansökningsbild till In Statu. Cyberpojkarna kör hårt. Vad de skrev i sin ansökan förtäljer inte historien men så HÄR ser bilden ut. Bara i svart-vitt, men ändå.

96-05-30 IT-dag på Rudbecksskolan
Idag hölls föredrag i aulan under IT-dagen. Intresserade elever hälsas välkomna! Tyvärr inget om Macintosh. Klicka här för programmet: just HÄR!

96-05-30 Datasalen i B-huset stängd
Rudbecksskolan har tvingats stänga B219/20 för användning pga oordning och skadegörelse. Detta drabbar som vanligt de skötsamma eleverna på skolan, som ju är i en klar majoritet. Tyvärr finns det sådana här elever som inte är riktigt torra bakom öronen än och som genom detta sabbar för alla andra.

96-05-29 Lite si och så med servern...
De nyuppkopplade Maccarna fick inte vara glada länge. Redan under onsdagen (idag) så strejkade internetkommunikationen som gick via Bildningsförvaltningens brygga ut i världen. Tydligen var det lika illa för PC-datorerna på skolan, då vi använder samma utgång. Vad händer, varför, och vem kollar så det hela fungerar?

96-05-29 Betygen satta!
Idag ska betygen vara satta på Rudbecksskolan. En spännande vecka följer...

96-05-27 Rudbecksskolans officiella hemsida!
Sedan en vecka har Rudbecksskolans officiella hemsida funnits på nätet. Adressen är http://www.rudbeckp.orebro.se.

96-05-27 MacLabbets alla datorer har nu Internet!
Äntligen, äntligen, nu kan eleverna nå Internet från alla Maccar i MacLabbet. Tack vare att Bildningsförvaltningen införskaffat nödvändig programvara. Istället för fem datorer har vi nu 10 med uppkoppling för eleverna. Och snabbt gör det förstås. Hurra, hurra, hurra, hurra!

96-05-23 Kal med flickvän och Björn instängda!
MacLabbet Webpolis lyckades ikväll intränga i MacLabbet och därifrån utforsla Kal med flickvän och Björn helt oskadade. De tre mycket flitiga eleverna hade drabbats av Macpsykos och kunde inte slita sig från de arma datorerna. Webpsykiatrikern Ernst Stockhaus kommenterar: "Det värsta fall av data-trauma jag skådat". De tre är nu på bättringsvägen erfar MacLabbets nyhetsbyrå. Krya på er!

96-05-23 Teknis Äpplen lokalen har blivit av med sin soffa.
Soffan och kontorsstolarna i Teknis Äpplen-lokalen har blivit bortforslade av illasinnade krafter på skolan. Initierad källa säger dock, -"Det var nästan värt att bli av med sofforna i och med att med dom försvann, försvann också föreningen TAS (TeknisAktieSpekulanter) som vi tvingats dela lokal med."

96-05-23 "Mediedräggen" i MP2A partajar i morgon!
Enligt helt bekräftade rykten så kommer MP2A att avlägga sedvanlig vårfest under ordnade former med föräldrar som serverar saft och så i ett friluftsområde med angränsande å i närheten av Örebro. (Skriv aldrig så där långa meningar, kids).

96-05-22, Pepsi testar Rudbecksskolans elever
Under onsdagen var läskedrycksföretaget ute på skolgården för en smaktest, kolla här!

96-05-22, EXPO sista dagen, grisen tillbaka!
Mer nyheter och färska grisbilder alldeles snart. Gå nu ner i Energilabbet och kolla så länge... Stopp, nu kommer bilderna från morgonen....Klicka här!

96-05-21, EXPO fortsätter
Såg ni Tvärsnytt, TV4:s Fönstret? Lyssnade ni på P4? Igår var Expo i hetluften ordentligt. Ta chansen att se EU-utställningen idag. Tyvärr utan äkta gris, (hon är på vilohem). Men imorgon är hon tillbaka till allas förtjusning. Välkomna idag och imorgon! Se några av dagens besökare här!

96-05-20, EXPO invigt, grisen lycklig! Alla var där!!!

Sten Tolgfors, Bo Bergmark, Bo-Yngve Arvidsson, Lars Ekevärn, och många, många fler var där.
På måndagmorgonen exakt klockan 09.30 invigdes Expo-kursens utställning om EU och regeringskonferensen av Rektor Göran Stenbeck. Han önskade utställningen framgång och välgång, "och mig veterligen är detta första gången vi har haft djur här på Rudbecksskolan, i denna form". De församlade åhörarna applåderade och sedan var EU-Expo invigt.
TV4 och Tvärsnytt slogs om gobitarna, detta var en riktig mediahändelse.
Alla skolans elever hälsas välkomna ner till Energilabbet, brevid kopieringsrummet, i dagarna tre. (20, 21, 22 maj för en totalupplevelse).
Se bildreportage här:

96-05-19, Full fart med EU-Expo-bygget!
Ihärdiga elever bygger för fullt. Hela söndagen har gått åt för att få EU-expon klar i tid för morgondagen. Expo kommer att visas i Energilabbet 20-22 maj. En spektakulär och modern utställning för er som vill veta mer om EU. Expo-gruppen hälsar alla intresserade välkomna att kika! Klicka för att komma till EU-expos hemsida.

96-05-14, Regnigt värre
Tisdagen som började så fint, och sedan kom allt regnet. Prognos för onsdagsmorgonen: Solmulet!

96-05-13, Strömavbrott
Örebro stad upplevde under en tid idag den 13 Maj 1996 ett kortare strömavbrott. Datalärare stod maktlösa vid sina datorer som inte ens surrade när de tryckte på On. Det rådde en tryckt stämning i MacLabbet under tiden strömmen var nere, men stämningen blev mer MacLabbig när strömmen kom tillbaks igen. MacLabbet undrar vad det hela berodde på...

96-05-07, Dagens Lunch
Dagens lunch bestod av Kåldolmar, sås och potatis. MacLabbet recenserar.

96-05-02, Novix - bildningsförvaltningen
Om Novix-maskinen på bildningsförvaltningen hänger sig nån gång till fram till tisdag kl 1800 så ska skolan gå utanför bf. för att nå världen. (MACLABBET HOPPAS). Detta är dock en obekräftad nyhet än så länge. (MacLabbet söker bekräftelse på detta.

96-05-02, Tåg
Teknisternas tåg går genom staden. MacLabbet har bilderna.


9604 | 9605 | 9606 | 9607 | 9608 | 9609 | 9610 | 9611 | 9612 | 9701 | 9702 | 9703 | 9704 | 9705 | 9706

MacLabbet